• Диди Иванова

Незаменимата фолиева киселина

Updated: Mar 11, 2018

Знаете ли, че фолиевата киселина се смята за мозъчен стимулант, а също така е важна за производството на енергия в тялото и за имунната система?

Фолиевата киселина и витамин В12 заедно допринасят за формирането на червените кръвни телца, за метаболизма на белтъчините, както и за производството на ДНК и РНК. Тъй като фолиевата киселина участва в синтеза на ДНК и РНК като коензим, тя е жизненоважна за правилното делене и репликация на здравите клетки в организма. Именно затова е препоръчително да се приема фолиева киселина преди и по време на бременност, за да се регулира формирането на невроните на ембриона и след това и на зародиша.


Изследванията показват, че дневна доза от 400 микрограма фолиева киселина може да помогне за предотвратяване на вродени проблеми като спина бифида и аненцефалия (дефекти на невралната тръба – гръбначен и главен мозък). Възможно е също да допринесе за избягване на преждевременно раждане. Фолиевата киселина, заедно с витамини В12 и В6, играе важна роля за регулирането на нивата на хомоцистеина. Изследвания многократно са доказвали, че високите нива на хомоцистеин (отпадъчен продукт от метаболизма на аминокиселините) са свързани с драстично повишен риск от сърдечносъдови заболявания и болестта на Алцхаймер.

Недостигът на фолиева киселина също се свързва със зачестяване на случаите на инсулт и деменция, а липсата й в тялото може да подсили ефекта на други рискови фактори, водещи до цервикална дисплазия. Симптоми за липса на достатъчни количества фолиева киселина в организма са болезнен, зачервен език, анемия, растежни увреждания, безсъние и умора. Противозачатъчните хапчета, алкохолът и редовното приемане на антиацидни препарати могат да доведат до дефицит на фолиева киселина.

Специалистите отбелязват, че фолиевата киселина и витамин В12 са взаимно зависими за правилното си усвояване от организма. Идеалният вариант е двата нутриента да са съчетани в една хранителна добавка. Възможно е повишеният самостоятелен прием на фолиева киселина да доведе до нежелателно маскиране на недостига от витамин В12. Това е още една причина двете да се взимат заедно, а най-добрият източник на комбинацията е „Форевър В12 плюс”. Продуктът витамин В12 с фолиева киселина на ФЛП се съчетава отлично с добавките „Форевър гинко плюс” и „Пчелен прашец”.11 views0 comments

 СВЪРЖИ СЕ С МЕН

тел.: +359 887 127 134

ДАНИЕЛА ИВАНОВА

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Bulgaria - България

flpaloevera@abv.bg

сертификат международен научен съвет по алое форевърливинг алоевера гел за пиене flp forever living aloevera gel

Certified by

International

Aloe Science Council

aloevera gel za piene forever living flp ислямски печат алое вера гел

Islamic

Seal of Aproval

сертификат кашер алое вера гел форевър ливинг флп дистрибутор aloevera gel forever living flp
сертификат  РЕТА  People for the Ethical Treatment of Animals алое вера гел флп дистрибутор форевър ливинг flp aloevera gel forever living flp
aloe vera gel forever living flp сертификат халал алое вера гел форевър ливинг флп дистибутор

Daniela Ivanova прилага политика за защита на Вашите лични данни (GDPR), с която може да се запознаете тук:
Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now