• Диди Иванова

Д-р Ферид Мурад за L- аргинина, азотния оксид и Арги+

Updated: Mar 11, 2018

Д-р Ферид Мурад, д.м., PHD, е носител на Нобелова награда за физиология или медицина през 1998 г. и световно известен за работата си върху сигналните пътеки на азотния оксид. В краткоинтервю той споделя вижданията си за „чудодейната молекула“ и уникалната формула на Арги +.


Защо сърдечносъдовото здраве се е превърнало в толкова сериозен проблем в съвременното ни общество?


Днес кръвоносните системи на повечето от нас са увредени, поради множество фактори като стрес, тютюнопушене, остаряване, наднормено тегло, липса на движение, преработена и нездравословна храна, недостатъчни количества свежи плодове и зеленчуци, пиене на твърде малко чиста вода.


Много се говори за L-аргинина. Кажете ни защо е важен той.


L-аргининът е жизненоважна аминокиселина, която тялото ни произвежда, когато приемаме определени храни. Но процесите на остаряване, нездравословният начин на живот и хранене могат да ограничат синтеза ѝ. В съчетание със синергични нутриенти и витамини L-аргининът повишава производството на азотен оксид, който пък от своя страна поддържа гъвкавостта на артериите и така подкрепя кръвообращението и сърдечносъдовото здраве.


Бихте ли разяснили защо връзката между L-аргинина и азотния оксид е толкова важна?


Азотният оксид е молекула, която тялото естествено образува във вътрешния слой на стените на кръвоносните съдове, наричан ендотел. Ендотелът играе водеща роля за съдовия тонус и структура. Азотният оксид е ендогенна (произвеждана в тялото) сигнална субстанция. Той се произвежда в здравия съдов ендотел от прекурсорната молекула на аминокиселината L-аргинин.


Вашите изследвания върху азотния оксид получиха Нобелова награда за физиология или медицина. Разкажете ни повече.

 

Ключовото ми изследване демонстрира, че азотният оксид действа в сърдечносъдовата система като сигнална молекула за разширяване на кръвоносните съдове. Получих Нобелова награда за откриването на някои от биологичните ефекти на азотния оксид и ролята му в клетъчната сигнализация. Темата днес се е превърнала в една от най-бързо развиващите се сфери в биологията.


Бихте ли споделили с нас какво друго казва науката за L-аргинина, азотния оксид и повишаването на нивата на аминокиселината в тялото?


Когато ендотелът е лишен от азотен оксид, кръвообращението може да бъде затруднено. А ако кръвта не циркулира свободно през артериите, може да се влоши сърдечносъдовата дейност. Затова азотният оксид е необходим за поддържане и подкрепа на здрава сърдечна система. Един от начините да повишим количеството на азотния оксид, е посредством екзогенен орален прием на L-аргинин, при условие, че дозата се контролира и е съпътствана от подходящи нутриенти.

З

ащо L-аргининът представлява мощен инструмент за подпомагане на сърдечносъдовата система?


За разлика от някои по-конвенционални подходи към сърдечносъдовото здраве, L-аргининът осигурява безопасна и ефективна подкрепа без неблагоприятни ефекти. Или с други думи – вече съществува натурален метод за създаване на азотен оксид в човешкото тяло.


С какво ви спечели Aрги +?Мисля, че добавянето на определени плодови екстракти и витамини е много интересен подход. Коктейлът от антиоксиданти и фитонутриенти може да допринесе за задействане на преобразуването на L-аргинина в азотен оксид. Продуктът съдържа плодови екстракти, набиращи все по-голяма популярност в поддържането на сърдечносъдовото здраве като нара, гроздовите семки и др.

31 views0 comments

 СВЪРЖИ СЕ С МЕН

тел.: +359 887 127 134

ДАНИЕЛА ИВАНОВА

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Bulgaria - България

flpaloevera@abv.bg

сертификат международен научен съвет по алое форевърливинг алоевера гел за пиене flp forever living aloevera gel

Certified by

International

Aloe Science Council

aloevera gel za piene forever living flp ислямски печат алое вера гел

Islamic

Seal of Aproval

сертификат кашер алое вера гел форевър ливинг флп дистрибутор aloevera gel forever living flp
сертификат  РЕТА  People for the Ethical Treatment of Animals алое вера гел флп дистрибутор форевър ливинг flp aloevera gel forever living flp
aloe vera gel forever living flp сертификат халал алое вера гел форевър ливинг флп дистибутор

Daniela Ivanova прилага политика за защита на Вашите лични данни (GDPR), с която може да се запознаете тук:
Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now