Channels Respond to messages from multiple channels in one place.
 

АЛОЕ ВЕРА при Автоимунен тирeоидит на Хашимото

(както и много други автоимунни заболявания)

 

Всеки знае, че алое вера е много полезно растение и има хиляди компании, които използват това в своите рекламни кампании. И защото алое вера продава – вече има дори матраци с алое и имуностимулиращо действие. Най-често хората са чували, че алое вера помага за всякакви кожни рани, екземи и проблеми, и не са толкова запознати, че то е изключително ценно да се приема вътрешно.

Всъщност в алоето няма нищо вълшебно – то просто действа директно в целта – в храносмилателния тракт и червата, откъдето започват хиляди болести, както още Хипократ е казал преди векове. Алоето действа на храносмилателната ни система, както „тубофло“ на отлаганията по тръбите под кухненската мивка. То пречиства власинките на червата от мъртви клетки, застояли хранителни остатъци, в резултат на което тези власинки, вече пречистени, започват да усвояват по-ефективно полезните вещества от храната и добавките, които приемаме. В резултат имаме повече тонус, енергия, регулира се метаболизма, балансира се имунната система, кожата се освежава, лесно се справяме с излишните килограми и т.н.

Алое вера помага при всякакви храносмилателни проблеми , особено при колит, язва и синдром на раздразнените черва. Проучване показва, че успокояващото въздействие върху храносмилането се дължи най-вече на полизахаридите /бета-глюкани/. Освен това добре позната е способността на алоето да поддържа репликацията на здравите епителни клетки, които покриват вътрешните стени на храносмилателна система. Алое вера прониква и разтваря слузта в червата, което помага за увеличаване на абсорбцията на нутриенти. Полизахаридът в алоето – маноза, ефективно убива млечницата /кандида/. Полизахаридът ацемананът също е със силно антивирусен агент и освен това подобрява абсорбцията при смилането на храната и спомага увеличаването на присъствието на полезни бактерии (пробиотици) в храносмилателния тракт, като намалява млечницата и нормализира нивата на рН.

 

Алоето действа като пребиотик – това означава, че подсилва ефективното действие на пробиотиците и осигурява дори условия за развитието и размножаването им, кара ги да работят по-добре. Полизахаридите в алое вера се конвертират в човешкото тяло в олигозахариди, които предпазват слизестото покритие на храносмилателния тракт и са ефикасни в борбата със следните бактерии: патогенът на коклюша, щамовете на ешерихия коли, хеликобактер пилори и стрептококите.

Гелът от алое вера е истинска суперхрана и съдържа над 75 витамина и минерала (витамините А,С и Е, минералите сяра, калций, магнезий, цинк, селен и хром), антиоксиданти, фибри, аминокиселини, ензими, стероли, лигнини и, което е много важно - полизахариди.

алое вера гел форевърливинг флп дистрибутор хашимото колит язва цистит aloevera gel forever flp

Полизахаридите на алоето имат изключителен ефект върху ставите, мозъка, нервната система и кожата. Тези полизахариди са въглехидрати, които изгарят за по-дълго време, като постоянно осигуряват енергия. Именно полизахаридите на алое вера имат имуномоделиращо въздействие. Те дават възможност на имунната система на човека да се бори с хроничните инфекции, предизвикани от вируси, нанобактерии и гъбички. Т.е. в резултат имунната система се балансира, връща се към нормалните си функции, за да работи срещу организма.

 

 

 

КАК ДА ПРИЕМАМ ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА ?

 

Започва се с прием на малки количества по 15-20мл алое вера гел за пиене и постепенно се увелича.

 

 

КАК ДА ИЗБЕРА КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ ОТ АЛОЕ ВЕРА?

 

Качественият продукт с алое вера задължително трябва да има сертификат от Международния научен съвет по алое – единствено този печат гарантира, че в дадения продукт ИМА алое вера в съответните дози и са спазени всички изисквания за отглеждане, обработка и производство на изходната суровина.

aloe  vera forever flp международен научен съвет по алое алое вера гел флп

Четете етикета, когато искате да ползвате продукти за пиене, лична хигиена, грижа за кожата:

- търсете продуктите да са ОТ алое, т.е. първата съставка да е алое, а не вода. Колкото по-назад в състава е дадена съставка, толкова по-малко е нейното процентно съдържание.

-  търсете продукти, в които е вложен само вътрешния гел, а не цели листа – т.е. да не са вложени и корите, защото в тях няма нищо полезно - образуват единствено маса.